مدیرکل بیمه سلامت کردستان گفت: در حال حاضر هفت شهرستان این استان به سیستم نسخه نویسی الکترونیکی مجهز شده اند
.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری زانست ازسنندج،اسماعیلی امروز(۲۸خرداد) در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه استان کردستان، اظهار داشت: در حال حاضر هفت شهرستان این استان به سیستم نسخه نویسی الکترونیکی مجهز شده اند و کار تجهیز سه شهرستان دیگر نیز تا ابتدای تیر ماه به اتمام میرسد.
وی افزود: قرار بود تا پایان سال تمامی مطلب پزشکان عمومی و متخصص، داروخانهها و مراکز پا را کلینیک بخش خصوصی به سیستم نسخه نویسی الکترونیکی مجهز شوند اما در حال حاضر تنها سه شهرستان بانه، بیجار و دیواندره به این شبکه متصل نشدهاند.
اسماعیلی با اشاره به سفر قریبالوقوع رئیس سازمان بیمه سلامت کشور به استان کردستان ،افزود: تلاش میکنیم تا قبل از ورود دکتر موهبتی این سه شهرستان نیز به این سیستم سخه نویسی الکترونیکی مجهز شوند.
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان ادامه داد: در حوزه بیمارستانهای دولتی نیز کار الکترونیکی شدن پروندههای بیمارستان کوثر سنندج به عنوان پایلوت طی چند روز آینده آغاز میشود و پس از آن دیگر بیمارستانها نیز به سیستم نسخه نویسی الکترونیکی مجهز میشوند و امیدواریم بتوانیم این کار را تا پایان سال به اتمام برسانیم.
وی افزود: اگر کلیه مراکز خصوصی و دولتی تا پایان سال به این شبکه متصل شوند در استان کردستان در سال ۹۹ دیگر شاهد دفترچه درمانی کاغذی نخواهیم بود .
وی بیان کرد: در حال حاضر حدود ۷۰ درصد جمعیت استان کردستان تحت پوشش بیمه سلامت هستند که از این رقم ۶۰ درصد آن را روستاییان تشکیل میدهند .
اسماعیلی با اشاره به اهمیت الکترونیک شدن نسخه ها، افزود: الکترونیکی شدن نسخه نویسی بسیاری از هزینههای جاری که بار مالی بسیاری نیز برای این سازمان دارد، حذف خواهد شد.
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان با بیان اینکه ۹۰ درصد پزشکان حاضر در مراکز بهداشت و درمان روستایی در همان محل مستقر هستند، گفت: اگر مردم به پزشکان عمومی حاضر در این درمانگاهها اعتماد داشته باشند هم بار مالی که به آنان در صورت مراجعه به پزشکان حاضر در سطح شهرها تحمیل میشود، کم میشود و هم هزینههای اضافهای برای این سازمان در بر نخواهد داشت.
اسماعیلی اظهار داشت: حق ویزیت پزشکان مستقر در مراکز روستایی ۵۰۰ تومان است در صورتی که با مراجعه به پزشکان بخش خصوصی در سطح شهر باید بین ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان پرداخت کنند و این علاوه بر هزینههای رفت و آمد و خطرات جانی است که باید برای طی کردن مسیر بپذیرند.
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به تفاهم نامه همکاری بین کمیته امداد و بیمه سلامت اشاره کرد و ادامه داد: در این تفاهم نامه کشوری قرار شد که یک میلیون نفر از جمعیت تحت پوشش کمیته امداد کشور دفترچه درمانی بیمه سلامت را دریافت کنند که سهم کردستان در این طرح پوشش ۴۳ هزار نفر بود که تا امروز ۳۰ هزار نفر از این تعداد دفترچههای آنان صادر شده است.
اسماعیلی یادآور شد: کردستان در این زمینه بر اساس آمارهای مستند جزء استانهای پیشتاز است چرا که منتظر مراجعه مددجویان کمیته امداد برای دریافت دفترچه نبوده و با دریافت اطلاعات مددجویان از کمیته امداد، خود اقدام به صدور دفترچه برای این افراد کرده است.
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود به خدمات ارائه شده به بیماران خاص اشاره کرد و اظهار داشت: پنج بیماری اماس، هموفیلی، پیوند کلیه، تالاسمی و دیالیز به عنوان بیماری خاص تحت پوشش بیمه درمانی سلامت تعیین شدهاند و افرادی که در رابطه با این بیماریها نیاز به خدمات درمانی و دارویی دارند در کلیه مراکز دولتی میتوانند خدمات رایگان دریافت کنند.
وی با بیان اینکه سال گذشته در بحث بیماران خاص ۲۵ میلیارد تومان هزینه در کردستان صرف شده است، افزود: در رابطه با بیماران خاص تا سال گذشته هزار و ۶۴۰ نفر تحت پوشش بیمه سلامت بودند که امسال با تجمیع بیمه شدگان کمیته امداد نیز این تعداد به حدود دو هزار نفر میرسد.
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان با اشاره به بیماران صعبالعلاج، ادامه داد: متأسفانه این افراد شامل خدمات بیمهای رایگان نمیشوند اما با توجه به اینکه هزینههای درمان و داروی آنان بسیار بالا است سعی میکنیم حداکثر حمایت را از آنان داشته باشیم.
وی اذعان کرد: در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد از خدمات درمانی که مردم کردستان به آن نیاز دارند در همین استان انجام میشود و نیازضروری نیست که مردم به استانهای دیگر برای درمان مراجعه کنند و متحمل هزینه های اضافی شوند.
اسماعیلی در پایان با توجه به سیاستهای بیمه سلامت،خاطرنشان کرد: با توجه به سیاستهای بیمه سلامت تلاش میکنیم حداکثر حمایت را از کسانی که به خدمات درمانی نیازمند هستند، انجام دهیم .