برگزاری کنگره ۵۴۰۰ شهید استان کردستان یکی از مهمترین اتفاق و رویداد فرهنگی در تاریخ کردستان به شمار میرود که بدون شک برگزاری آن دستاوردهای مهم و شگرفی برای این خطه از ایران اسلامی به دنبال خواهد داشت.
پایگاه خبری زانست از سنندج ،امروز ایران اسلامی به ویژه استان مرزی کردستان در میان تمامی توطئههای دشمنان، ضدانقلاب و دنیای استکبار در اوج عزت و آرامش و امنیت پایدار قرار دارد و بدون شک به دست آمدن این مهم نتیجه رشادتها و ایثارگری کسانی است که از جان خود گذشتند و درخت گهربار انقلاب اسلامی ایران را تنومند کردند.
رزمندگان و ایثارگران در استان کردستان در اوج مظلومیت از نظام و انقلاب دفاع کردند. این اسوههای ایثار و شهادت علاوه بر حضور در جبهه مقابله با دشمن در جبههای دیگر در مقابله با ضدانقلاب نیز در صحنه حضور داشتند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در سفر پرخیر و برکت به کردستان در اردیبهشت سال ۸۸، کردستان را سرزمین مجاهدتهای خاموش و فداکاریهای بزرگ نامگذاری کردند و در بیانات معظمله در نشستهای مختلف در آن سفر بارها بر مظلومیت شهدا در این استان تاکید کردند که توجه به این رهنمودها رسالت مسؤولان و مدیران استانی برای زنده نگهداشت یاد، نام و راه شهدا را سنگینتر کرد.
تجلیل از مقام والای شهیدان در جامعه بهترین فرصت و ظرفیت در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بوده و زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا کمتر از شهادت نیست و از نگاهی دیگر بهترین اقدام فرهنگی در مسیر اعتلای بیش از پیش آرمانهای انقلاب اسلامی ایران است و به همین دلیل هم تا چند سال گذشته کردستان در راستای برگزاری کنگره شهدا اقدامی قابل توجه نداشت.
برنامهریزی برای برگزاری کنگره ۵۴۰۰ شهید استان کردستان که با برگزاری مقدمه کنگره پیشمرگان مسلمان کرد شکل گرفت یکی از مهمترین اتفاق و رویداد فرهنگی در تاریخ استان کردستان به شمار میرود که بدون شک برگزاری آن دستاوردهای مهم و شگرفی برای این خطه از ایران اسلامی به دنبال خواهد داشت.
در نفس اهمیت برگزاری کنگره شهدا ذکر همین نکته کافی است که الگوهای عینی از رشادت و ایثار در مقابل دشمنان به نسل جوان معرفی شده و فضای جدید برای توجه به این مولفه مهم نیز مهیا میشود و در نهایت بعد از برگزاری این کنگره است که میتوان در تمامی حوزهها از جمله فرهنگ و هنر شاهد خلق آثار ارزشمندی باشیم. چرا که بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب هر اندیشهای در قالب هنر نگنجد ماندنی نیست.
بنابراین بایستی با استفاده از زبان هنر و تولیدات و آثار فاخر و ارزشمند نسبت به ماندگاری و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و انتقال به نسلی که دروران هشت سال دفاع مقدس و دوران پیروزی انقلاب را ندیدند باید اقدام کرد.
امروز کردستان به خود میبالد که میزبان برگزاری همایشی شکوهمند برای بزرگداشت و نکوداشت جلوههای ایثار و رشادت است و به همین دلیل است که طی چند سال اخیر و به عنوان مقدمه برای برگزاری کنگره اصلی رویدادهای مختلف و متعددی در بخشهای فرهنگی، هنری، اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی در این استان روی داده و آثار و برکات آن نیز مشهود و عینی است.
آری برجسته کردن نقش مردم بومی کردستان در دفاع از مرزهای جمهوری اسلامی ایران با تقدیم بیش از ۵۴۰۰ شهید گرانقدر و همچنین معرفی ظرفیتهای مغفول مانده این خطه از کشورمان به مردم دیگر استانها از دیگر برکات ارزشمند کنگره شهداست که بدون شک تازه بعد از برگزاری این رویداد مهم فرهنگی است که میتوان در روزهای آینده چشم انتظار اقدامات بهتری از سوی متولیان امر برای جبران کمبودها و کاستی های این استان بود.