مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کردستان با بیان اینکه اقامتگاههای بومگردی استان معرف پیشینه و فرهنگ منطقه هستند، گفت: وجود اقامتگاههای بومگردی در روستاهای کردستان فرصت مناسبی است تا گردشگران ضمن آشنایی با فرهنگ، تاریخ و آداب و رسوم منطقه، حس زیستن به سبک سنتی را تجربه کنند
به گزارش زانست از سنندج، منصور مهرزاد، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کردستان دیروز، ٣٠ خرداد در بازدید و بررسی اقامتگاههای بومگردی بخش کلاترزان شهرستان سنندج گفت: تنوع آبوهوایی، وجود جاذبههای طبیعی متنوع، مناظر بدیع و چشمنواز در کنار تولیدات صنایع دستی از جمله ویژگیهای منحصر به فرد روستاهای کردستان است که در صورت بهرهوری میتوانند شرایط خوبی را برای توسعه اقتصادی این مناطق فراهم کنند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ٣٣ اقامتگاه بومگردی دارای مجوز در استان مشغول به فعالیت هستند، افزود: گردشگران میتوانند با حضور در این اقامتگاهها ضمن آشنایی با فرهنگ، آداب و رسوم و صنایعدستی مردم روستانشین، از غذاهای سالم و طبیعی، مناظر بکر و زیبا و دیگر جاذبههای گردشگری این مناطق بهرهمند شوند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کردستان به راهاندازی هر اقامتگاه بومگردی و اشتغالزایی بهطور متوسط برای سه نفر اظهار کرد: به منظور توسعه صنعت گردشگری استان و حمایت از متقاضیان احداث واحدهای بومگردی در کردستان، تسهیلات با سود چهار درصد و ۶ درصد با همکاری بانکهای عامل پرداخت میشود.
حسین عسکری، فرماندار سنندج در این بازدید اظهار کرد: فعالیت اقامتگاههای بومگردی در سطح شهرستان سنندج تا حدود زیادی باعث مهاجرت معکوس، رونق روستاها، افزایش تولید محصولات صنایعدستی، جلوگیری از تخریب بناهای تاریخی و حفظ معماری بومی- محلی شده است.
وی افزود: فعالان این حوزه باید ضمن ترسیم برنامههای مطلوب و ارائه خدمات کیفی، تلاش کنند آدابورسوم، فرهنگ محلی، طبیعت بکر، جاذبههای روستایی و غذاهای سنتی منطقه را به بهترین نحو به گردشگران معرفی کنند.
امیر صادقی، رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سنندج هم در این بازدید گفت: سنندج از شهرستانهای پیشگام در زمینه احداث و راهاندازی اقامتگاههای بومگردی در استان است، بهطوری که اولین اقامتگاه بومگردی کردستان در سال ١٣٩۶ در روستای دولاب راهاندازی شد.
وی افزود: در شهرستان سنندج روستاهای بسیاری با جذابیتهای تاریخی و فرهنگی داریم که در راستای توسعه گردشگری و احیاء فرهنگ آنها میتوان از اقامتگاههای بومگردی بهره برد.
اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سنندج با قدردانی از تلاش سرمایهگذاران بخش خصوصی که برای مرمت و بازسازی خانههای قدیمی اقدام میکنند، یادآور شد: هر واحد بومگردی با ایجاد اشتغال، منبع خوبی برای تأمین درآمد پایدار برای خانوادهها و حتی اهالی روستا است و در همین راستا این اداره از افرادی که متقاضی احداث اقامتگاه در سطح شهرستان هستند استقبال میکند و آماده هرگونه همکاری در این زمینه است.
پایان پیام/