مظهر خالقی، خواننده نام آوازه کرد، پس از قریب به چهار دهه امشب دوشنبه ۱۰ تیر وارد زادگاهش سنندج شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری زانست از سنندج، مظهر خالقی خواننده محبوب سنندجی پس از ۳۸ سال غروب امروز دوشنبه از مرز رسمی باشماق مریوان وارد استان کردستان شد.
خالقی که برای حضور در کنگره بین المللی مشاهیر کُرد به استان کردستان آمده است، در بدو ورود نیز مورد استقبال رسمی بهمن مرادنیا استاندار کردستان قرار گرفت.
«ههوال ابوبکر» استاندار سلیمانیه نیز به همراه خالقی به استان کردستان سفر کرده است.
کنگره بین المللی مشاهیر کُرد، روزهای ۱۱ و ۱۲ تیر در دانشگاه کردستان برگزار میشود و قرار است در این کنگره ۳۰ نفر از مشاهیر کُرد سراسر دنیا مورد تجلیل قرار گیرند.
باقر خالِقی با اسم مستعار مظهر خالقی متولد ۱۸ شهریور ۱۳۱۷ در سنندج است. وی در خانوادهای از مشایخ خاندان کرد مردوخی به دنیا آمد.
از همان نوجوانی به یادگیری موسیقی سنتی ایرانی و موسیقی کردی پرداخت.
اولین اجرای ضبط شده استاد متعلق به دهه ۳۰ است که در رادیو سنندج و به زبان فارسی اجرا کرده است. او دانشآموخته فیزیک از دانشگاه تهران است و قبل از ورودش به سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران دبیر دبیرستانهای تهران بود.
از او بیش از ۲۵۰ آواز فولکلوریک ضبط و ثبت شدهاست. مظهر خالقی تا قبل از مهاجرتش به انگلستان و سپس اقامتش در کردستان عراق در سمت مدیر کل تلویزیون سنندج و کرمانشاه فعالیت کرده و از ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ رئیس رادیو و تلویزیون کرمانشاه بود.
پایگاه خبری زانست جدیدترین اخبار پزشکی سلامتی و اجتماعی فرهنگی استان کردستان و مطالب علمی